Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne flaki na gęsich żołądkach. Przepis pochodzi z 446. odcinka programu "Ewa gotuje".
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 337
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4213
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 337
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4213
Składniki
Żołądki wypłukać. Przełożyć do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia.
W drugim garnku ugotować rosół na udzie i warzywach (przyprawiony solą, zielem angielskim i liściem laurowym).
Podgotowane żołądki odcedzić na sicie, ponownie umieścić w garnku i wlać świeżą wodę. Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Posolić i gotować do miękkości (45-50 minut).
Ugotowane żołądki wyłowić i pokroić w słupki. Z bulionu wyjąć mięso i warzywa. Mięso oddzielić od kości, posiekać na mniejsze kawałki. Warzywa również pokroić. Wszystko wrzucić do rosołu. Przyprawić majerankiem, imbirem i papryką. Gotować przez 5-10 minut.
Masło roztopić na patelni. Dodać mąkę. Zasmażyć. Rozprowadzić gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerzu posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.