Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna wegetariańska wersja klasycznej zupy
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 194
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5163
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 364
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 82
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 194
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5163
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 364
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 82
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Składniki
Na rozgrzaną w sporym garnku oliwę wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekaną papryczkę chili i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć razem kilka minut.
Boczniaki pokroić w paski. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Grzyby z warzywami dodać do smażącej się cebuli, wsypać wędzoną paprykę, majeranek, ziele angielskie i liście laurowe, dodać sól i pieprz, dusić 5 minut.
Do garnka wlać litr wody, dodać krojone pomidory, gotować kolejne 15 minut. Gotową zupę podawać z pajdą chleba, posypaną posiekaną natką pietruszki.