Flaczki drobiowe.

Flaczki drobiowe.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: gogusia
Zamiast rosołu często robię takie właśnie flaczki oszukane, które bardzo lubimy.

Składniki

  • 4 duże udka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki pieprzu
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 czubata łyżka majeranku, sól do smaku

Przygotowanie


  1. Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy udka i dotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny.
    Następnie dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz.
    Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy i jak przestygnie kroimy na mniejsze kawałki.
    Gdy dodamy do zupy mięsko wsypujemy majeranek i resztę przypraw, jak jest za gęste możemy dolać przegotowaną wodę. Gotujemy jeszcze parę minut.
    Podajemy z pieczywem.

Komentarze do przepisu (7)

renka 09 marca 2015
Przepyszne niby flaczki -)))
Futka 09 marca 2015
Przepyszne flaczki. Dawno już nie jadłam, a swoim przepisem zachęciłaś mnie do ich zrobienia niebawem :)
GREGORHSPEED 09 marca 2015
Świetna alternatywa dla osób ,które nie lubią tradycyjnych flaczków. Super!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 duże udka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki pieprzu
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 czubata łyżka majeranku, sól do smaku
Składniki