Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Z podanych proporcji wyszły mi cztery spore miski zupy. Fasolę namoczyłam na noc. Następnego dnia opłukaną fasolę włożyłam do garnka dodałam dwa litry wody i wędzonkę- miałam mostek z kawałkiem boczku. Można użyć swojskiej wędzonej kiełbasy- wtedy najpierw trzeba ją obgotować 15 minut w 85 stopniach i wyjąc i w tym wywarze gotować fasolę. Dodałam jeszcze liście i ziele, i kmin. fasolę z wędzonką gotowałam 1 godzinę. po tym czasie fasola powinna być już miękkawa- ale nie powinna z niej schodzić skórka. Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojone w kosteczkę warzywa. Po pół godzinie , gdy wszystko zmięknie a fasola zacznie się rozpadać dodałam otarty majeranek, sól i pieprz. Sól dodana na końcu jest lepiej wyczuwalna, nie wchłania się w warzywa, przez co ich smak jest bardzo delikatny. Smacznego :)