Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , sycąca i rozgrzewająca zupka doskonała na chłodnie dni :)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Umyte kości wędzone dodajemy do garnka z wodą. Gotujemy i zbieramy szumowiny. Dodajemy Fasolę ( namoczoną całą noc wraz z tą wodą) następnie wrzucamy przyprawy, seler, pietruszkę, cebule w kostkę, czosnek w kostkę i marchewkę w kostkę. Gdy fasola będzie dość miękka dodajemy ziemniaki w kostkę . Następnie przesmażamy kiełbaskę pokrojona w kostkę i przekładamy do garnka. Gdy wszystkie składniki są miękkie dodajemy ocet. Gdy zupa ostygnie dodajemy śmietanę. Smacznego ;)