Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Energetyczna zupa pomidorowo-pomarańczowa"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 271
Składniki
Pomidory dokładnie umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Wrzuć do naczynia i wymieszaj z solą morską. Następnie zmiksuj i podgrzej na małym ogniu. Z pomarańczy wyciśnij sok i wraz z olejem lnianym oraz miodem wlej do piure pomidorowego.
Powstałą mieszankę trzymaj jeszcze chwilę na małym ogniu i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kleksem śmietany, orzechami i natką pietruszki.Źródło: Na żywo