Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Egzotyczna zupa z czipsami z warzyw"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Przygotuj chipsy: jarzyny obierz i pokrój w cieniutkie plasterki. Porcjami smaż na rozgrzanym oleju. Wyłóż je na ręcznik papierowy i oprósz solą.
Cebulę, marchewki i oczyszczoną z nasion papryczkę chilli posiekaj. Obrane mango pokrój w kostkę. Na maśle podsmaż cebulę i chilli, dołóż marchewkę i również podsmaż. Następnie zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 10 minut. Dorzuć mango i gotuj jeszcze 5 minut. Zmiksuj.
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z limonki. Podawaj z natką pietruszki i chipsami.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14