Dyniowa zupa-krem z kaszą jaglaną

Dyniowa zupa-krem z kaszą jaglaną
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pożywna, smaczna zupa. Warto spróbować.

Składniki

  • 1 kg obranej dyni
  • 2-3 marchewki
  • 1/4 dużego korzenia selera
  • 1-2 cm korzenia imbiru
  • 15 dag kaszy jaglanej
  • 1mały jogurt naturalny "Danon"
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, 2 listki laurowe, 4 kulki ziela angielskiego

Przygotowanie

  1. Kasze jaglaną sparzyć wrzątkiem, a następnie ugotować.

  2. Dynię, obrane marchewki i seler pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 - 2,5 l wody. Wrzucić pokrojone warzywa. Dodać starty na tarce imbir, przyprawy i gotować do miękkości. Usunąć listki laurowe i ziele angielskie. Całość dokładnie zmiksować blenderem. Na talerze nakładać najpierw 3-4 łyżki kaszy jaglanej, a potem nalewać zupę. Przyozdobić jogurtem naturalnym.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 15 lutego 2018
Musi być pyszna:)
Składniki
  • 1 kg obranej dyni
  • 2-3 marchewki
  • 1/4 dużego korzenia selera
  • 1-2 cm korzenia imbiru
  • 15 dag kaszy jaglanej
  • 1mały jogurt naturalny "Danon"
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, 2 listki laurowe, 4 kulki ziela angielskiego
Składniki