Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z użyciem fasoli w puszce, rozgrzewająca i bardzo sycąca.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Usmażyć w woku lub dużym garnku z dodatkiem czosnku na smalcu. Cebula powinna być szklista, kiełbasa przysmażona. Pod koniec smażenia dodać paprykę wędzoną oraz mielone nasiona kolendry, chwilkę jeszcze smażyć.
Do podsmażonej kiełbasy oraz cebuli dodać koncentrat pomidorowy i zalać całość wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek. Gotować całość około 10 minut. W międzyczasie zasmażyć na smalcu łyżkę mąki. Podlać wodą i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przepłukać na sitku fasolę z trzech puszek. Dodać do zawartości garnka. Doprawić ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Dodać zasmażkę. Całość dobrze zamieszać. Zagotować zupę i wyłączyć. Zostawić na kilkanaście minut pod pokrywką. Gotową zupę podawać z chlebem.