Drobiowo-brokułowa potrawka.

Drobiowo-brokułowa potrawka.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Zostały mi nóżki z rosołu,miałam brokuł,który wykorzystałam do potrawki. Smak wyszedł rewelacyjny:)

Składniki

  • 2 podudzia kurczaka z rosołu
  • brokuł
  • 3 zabki czosnku
  • 2 marchewki
  • kawałeczek selera
  • Koperek
  • Cebula
  • 1 łyżka masła
  • śmietana 18 % 150ml
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić.
    Dodać utartą marchew i seler.
    Podlać 1litrem bulionu lub wodą.
    Dodać różyczki brokuła oraz mięso obrane z kości.
    Pogotować 7 min.
    Osobno zrobić zaczepkę z mąki .
    Dać dwie łyżki mąki do miseczki,wlać zimną wodę i dobrze rozmieszać by nie było grudek,wlać do potrawki w celu zagęszczenia jej.
    Na końcu wlać zahartowaną w kilku łyżkach gorącej potrawki.
    Doprawić do smaku solą,pieprzem i dorzucić posiekany koperek.
    Zagotować.

  2. Smacznego!

Komentarze do przepisu (21)

helenapon 03 marca
Prezentuje się wyśmienicie.
slodkisentyment 03 marca
Smaczniutko :) Same dobre rzeczy w środku :)
fafiatko 03 marca
Pyszności! Ostatnio chodziła za mną potrawka i już wiem nawet jaka będzie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 podudzia kurczaka z rosołu
  • brokuł
  • 3 zabki czosnku
  • 2 marchewki
  • kawałeczek selera
  • Koperek
  • Cebula
  • 1 łyżka masła
  • śmietana 18 % 150ml
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz i sól
Składniki