Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drobiowa zupa z groszkiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 184
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 420
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 451
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 184
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 420
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 451
Składniki
Piersi kurczaka pokrój na kawałki. Marchewki i seler oczyść i pokrój w drobną kostkę, a cebulę posiekaj.
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Dodaj pokrojone piersi kurczaka i przesmaż na złoty kolor. Całość zalej 1,5 l wody, dopraw solą i pieprzem.
Gotuj przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj do zupy rozmrożony i odsączony na sitku groszek i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Śmietanę połącz z mąką i niewielką ilością wody. Wymieszaj i wlej do zupy. Zagotuj. Podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo