Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to bardzo prosta potrawa. Można go jeść na różne sposoby: z makaronem, z ziemniakami, z kołdunami... Można też go pić. Czysty bulion można zamrozić i wykorzystać jako bazę do innych zup lub sosów.
Polecam.
Odsłon: 523
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 438
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 299
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 763
Polecam.
Odsłon: 523
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 438
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 299
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 763
Składniki
Porcje rosołowe i podroby oczyścić i dokładnie umyć. Zalać wodą, posolić, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu. Kiedy na powierzchni pojawią się szumowiny delikatnie je usunąć. Czynność należy powtarzać. W tym czasie obrać i pokroić warzywa. Cebulę dokładnie opalić na kuchence, tak aby zaczęła puszczać sok. Dodać warzywa do wywaru i gotować na bardzo małym ogniu około 3 godzin. Nie mieszać. Na koniec odcedzić rosół i ugotować makaron. Po wystudzeniu czysty bulion można przelać do specjalnych plastykowych pojemników i zamrozić.