Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną zupę na bazie mleka kokosowego z dodatkiem soczystego mięsa z kurczaka i mieszanki warzyw chińskich. Bez konieczności robienia drugiego dania, bo zupa jest z mięsem i bardzo pożywna.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy jedną łyżką przyprawy curry oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładamy do garnka z wywarem rosołowym.
2. Mieszankę warzyw chińskich podsmażamy na rozgrzanym oleju, solimy i również przekładamy do garnka.
3. Pora kroimy w drobno kostkę, podsmażamy i łączymy z warzywami.
4. Wszystko razem gotujemy 15 minut, następnie wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy curry, papryką ostrą oraz słodką i ewentualnie solimy. Chwilkę gotujemy .
5. Zupa gotowa, podajemy z ugotowanym makaronem ryżowym 6. Smacznego.