Delikatny krupnik z kaszą jaglaną

Delikatny krupnik z kaszą jaglaną
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Murena
Krupnik z kaszą jaglaną na skrzydełkach.

Składniki

  • 2-3 skrzydełka z kurczaka
  • 2 l wody
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • natka pietruszki
  • 3-4 ziemniaki
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • sól,pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Umyte skrzydełka zalewamy wodą i wstawiamy na gaz :).Gotujemy i zbieramy szumowiny.Po ok.20 min.wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotujemy.Kaszę jaglaną płuczemy parę razy pod wodą żeby kasza straciła taki smak goryczki.Dodajemy ją do wywaru z ziemniakami.Po ok.15 min.gotowania dodajemy warzywa starte na tarce.Całość gotujemy do miękkości ziemniaków.
    Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy pokrojoną drobno natkę pietruszki.Można dodać także jarzynkę w proszku,wegetę itp.
    Podajemy ze skrzydełkiem lub bez,jak kto woli.:)

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 13 lutego 2019
najlepszy :)
Składniki
  • 2-3 skrzydełka z kurczaka
  • 2 l wody
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • natka pietruszki
  • 3-4 ziemniaki
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • sól,pieprz do smaku
Składniki