Danie jedwabne z kuchni Litewskiej

Danie jedwabne z kuchni Litewskiej
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Pożywne i smaczne danie.

Składniki

  • groch łuskany 2 szklanki
  • Ziemniaki 5 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • Cebula biała 1 szt
  • Masło 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Groch namoczyć na noc i ugotować w tej samej wodzie. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i dodawać do ugotowanego grochu. Posolić, gotować aż potrawa zmięknie doprawić dobrze pieprzem podawać z cebulą złociście usmażoną na maśle. Możemy również podawać do obiadu zamiast ziemniaków najlepiej na drugi dzień.

Komentarze do przepisu (1)

Malwa55 24 września 2016
Prowadzisz dwa blogi jeden to Katarzyna 40 (i masz 23 lata),drugi to Tradycyjna Kuchnia (a tu masz 27 lat).
Składniki
  • groch łuskany 2 szklanki
  • Ziemniaki 5 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • Cebula biała 1 szt
  • Masło 1 łyżka
Składniki