Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tą zupę oddam za nią wszystko
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
wykonanie:Do garnka wlać 3 litry wody i dodać umyte porcje z kaczora,gotować dość długo aż mięso będzie miękkie (sprawdzam nożem miękkość mięsa),w między czasie dodać marchew i korzeń pietruszki pokrojone dowolnie.Gdy mięso jest już dość miękkie doprawić do smaku przyprawą,rozrobić krew z mąką zalać rosół,gotować z krwią jeszcze około godziny na wolnym ogniu,pod koniec dodać ziele,liść laurowy i natkę pietruszki.Jeśli krew jest kupna dodać ocet według swego smaku.Jest to jedna z ulubionych zup w moim domu.