Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukiniowa zupa z pancettą"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Obierz szalotkę i posiekaj ją. Na patelni rozgrzej olej i masło i zeszklij szalotkę. Następnie dodaj posiekany czosnek, pokrojoną cukinię i ponownie podsmaż. Bazę zupy zalej bulionem i gotuj przez ok. 10 minut, aż cukinia zmięknie. Dodaj ser, śmietanę razem z oregano i wszystko razem podgrzej. Zupę zmiksuj, dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni upraż na sucho plastry pancetty (włoskiego suszonego boczku) i pokrojone w kostkę białe pieczywo. Podawaj zupę z chrupiącą pancettą i grzankami. Udekoruj świeżą rzeżuchą.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14