Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik to najlepsze danie na upały gdy nie chce się jeść ciężkich, ciepłych dań. Ten jest na bazie jogurtu, z dodatkiem ogórka i szczypiorku, z dodatkiem orzechów włoskich.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 251
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 251
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Ogórki myjemy, kroimy w kostkę. Cebulki kroimy w pół talarki, szczypiorek siekamy. Czosnek miażdżymy lub siekamy w drobną kosteczkę. Jeżeli używacie tylko jogurtu to należy go wymieszać z połową szklanki wody i oliwą ( jeżeli kefir lub pół na pół nie dodawać już wody). Mieszamy wszystkie składniki za wyjątkiem orzechów. Schładzamy minimum godzinę w lodówce. Orzechy prażymy na suchej patelni i posypujemy chłodnik przed podaniem