Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: olatut
Danie idealne na gorące dni. Samo zdrowie

Przygotowanie

  1. Botwinkę umyć,drobno pokroić ( liście,łodygi i buraczki), cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić botwinę,cebulę i dusić ok 5 minut, pod koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Zostawić do ostudzenia. Przygotować dużą miskę. Pęczek rzodkiewki pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce, ogórka zetrzeć na grubych oczkach. Szczypiorek i koperek posiekać. Wszystko wrzucić do miski, dodać ostudzoną botwinkę. wlać kefir i jogurt, doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na minimum godzinkę. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Komentarze do przepisu (1)

danielek 11 lipca 2018
Masz u mnie plusy bo raz miałe cos takiego ale cebuli nie dodawałem.Pozdrawiam z pochmurnej Bydgoszczy ;)
Składniki