Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy piękne lato tej wiosny:) Stąd moja propozycja, idealne na ciepłą pogodę - chłodnik na bazie avocado z dodatkiem ogórka i pomidorów.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Składniki
Avocado przekroić wzdłuż na pól, wyjąć pestki pestki i wybrać łyżką miąższ - przełożyć do miski i następnie zmiksować z sokiem cytrynowym, i jogurtem. Doprawić sola i pieprzem, i chilli i następnie schłodzić w lodowce co najmniej godzinę. W tym czasie obrać ogórek i pokroić w kostkę, lekko posolić i odstawić na sitku. Pomidora zalać wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Szczypiorek posiekać. Podawać chłodnik posypany ogórkiem, pomidorem i szczypiorkiem.