Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny chłodnik z świeżych warzyw z dodatkiem koncentratu buraczanego. Chłodnik smakuje rewelacyjnie. Dobrze schłodzony jest pyszny.
tarka, naczynie wyższe,
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Składniki
Ogórki i rzodkiewki dobrze opłukać, osuszyć, obciąć końcówki, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Postolic i odstawić na 20 - 30 minut. Po tym czasie odcisnąć nadmiar soku, dodać ugotowane na twardo obrane i pokrojone w kostkę jajka oraz opłukany, poszatkowany szczypiorek. Dodać koncentrat buraczany, wymieszać i zalać kefirem. Ponownie wymieszać do połączenia składników i schłodzić w lodówce. Podawać dobrze schłodzony, udekorowany jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką.