Chłodnik ormiański

Chłodnik ormiański
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Maudie
Chłodnik na jogurcie,idealny na upalne dni,lekki i zdrowy.

Składniki

  • jogurt naturalny, 2 kubki po 400 g
  • ryż, woreczek
  • jajka ugotowane na twardo, 2-4
  • szczypiorek, pęczek
  • koperek, pęczek
  • sok z cytryny, ok łyżki
  • cukier,pieprz,sól, do smaku

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować,wystudzić.Szczypiorek i koperek umyć i posiekać.

  2. Jogurt wymieszać z ryżem i posiekanym szczypiorkiem i koperkiem,doprawić pieprzem,cukrem,solą i sokiem z cytryny,udekorować jajkami pokrojonymi w ćwiartki.Schłodzić przed podaniem w lodówce.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 01 lipca 2012
taki chłodniczek to pychotka na gorące dni - wykorzystam przepis bo takiego nigdy nie jadłam.Pozdrawiam
ik-a 05 lipca 2012
Do ulubionych :-)
Składniki
  • jogurt naturalny, 2 kubki po 400 g
  • ryż, woreczek
  • jajka ugotowane na twardo, 2-4
  • szczypiorek, pęczek
  • koperek, pęczek
  • sok z cytryny, ok łyżki
  • cukier,pieprz,sól, do smaku
Składniki