Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne i wartościowe danie na upalne dni.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 68
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 68
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Buraki i jajka ugotować , obrać i wystudzić. Ogórki, rzodkiewki i wystudzone buraki zetrzeć na tarce o średnich lub grubych oczkach. Do garnka lub miski wlać kefir, mleko i połączyć z pozostałymi składnikami oraz dużą ilością szczypiorku. Chłodnik przyprawić solą , cukrem , kwasem cytrynowym i dokładnie wymieszać. Gotową zupę włożyć do lodówki i podawać schłodzoną z ćwiartkami jaja. Smacznego !