Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały i smaczny chłodnik na gorące dni - przepis zaczerpnięty z książki pana Henryka Dębskiego.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Buraki umyć, zalać wrzącą wodą i ugotować. Po przestudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Ogórki umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w paseczki.
Rzodkiewkę umyć i pokroić w paseczki.
Koperek i szczypiorek posiekać.
Mleko połączyć ze śmietaną i roztrzepać trzepaczką. Do mleka dodać buraki, rzodkiewki, ogórki, zieleninę oraz pokrojone w kostkę jajka (jajko na osobę).
Doprawić do smaku i pozostawić na kilka godzin do naciągnięcia.