Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupka,kolor taki uzyskuję ponieważ buraczki daje pod koniec gotowania.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 72
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 26
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 72
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 26
Składniki
wykonanie :Do garnka wlać 2 litry wody, dodać kości wieprzowe, marchew, buraczki oraz liść pora i gałązka selera pokrojoną drobno, gotować do miękkości mięsa i buraków(buraczki miękkie wyjąć z wywaru i ostygnięte zetrzeć na tarce jarzynowej doprawić octem i cukrem z opisu). Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki doprawić do smaku przyprawą z dodatkiem soli , gotować do miękkości ziemniaków, jak już są miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską oraz fasolę, liść laurowy oraz ziele , gotować do miękkości kapusty. Gdy wszystko jest już miękkie dodać wcześniej przygotowane buraczki, zagotować, śmietanę rozprowadzić z wywarem z zupy, zagotować. Po wyłączeniu gazu pokroić drobno natkę pietruszki. Dodatkowo można dodać jajko ugotowane na twardo.