Bulion wołowy baza pod nasze zupy.

Bulion wołowy baza pod nasze zupy.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: mangiare
Bulion wołowy(mięsno-warzywny),baza pod nasze zupy.

Składniki

  • zimna woda 2.5 litra
  • wołowina z kością 1kg
  • sól 1.5 łyżeczki
  • włoszczyzna(1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera, 1 cebula)
  • ziele angielskie 3 ziarna,3 ziarna pieprzu czarnego, 3 liście laurowe

Przygotowanie

  1. Do zimnej wody wrzucić opłukane mięso, doprowadzić do wrzenia ,następnie zimniejszy ogień na mały i gotować przez 1 godzinę w międzyczasie zbierać szumowiny drobnym sitkiem. Po godzinie dodać naszą włoszczyznę i pozostałe przyprawy, posolić i gotować dalej na średnim ogniu przez 45 minut. W sumie warzywa mają być miękkie. Taki wywar przecedzamy przez gęste sito i wykorzystujemy do naszych zup. Mięso też możemy wykorzystać według naszych potrzeb.


    Smacznego!


Składniki
  • zimna woda 2.5 litra
  • wołowina z kością 1kg
  • sól 1.5 łyżeczki
  • włoszczyzna(1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera, 1 cebula)
  • ziele angielskie 3 ziarna,3 ziarna pieprzu czarnego, 3 liście laurowe
Składniki