Bulion warzywny

Bulion warzywny
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Bulion warzywny

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać opalić na kuchence gazowej lub w piekarniku. Seler, pietruszkę, marchew obrać i pokroić na mniejsze części. Czosnek obrać.<br /><br />
    <br /><br />
    W garnku ułożyć wszystkie warzywa oraz przyprawy. Wlać 2 litry wody. Zagotować i gotować na najmniejszym ogniu przez ok. 2 godzin do miękkości warzyw.<br /><br />
    <br /><br />
    Gotowy bulion odcedzić i gotowe. :) Bulion można wykorzystać od razu, zamrozić lub przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodniu w wyparzonych słoikach.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 26 października 2019
Uwielbiam warzywny bulionik :))))
Składniki