Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to przypomina naszą klasyczną pomidorową podaną z ryżem.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 326
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 158
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 326
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 158
Składniki
Mięso myjemy. Pietruszkę obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy ryż i cebulę. Ryż zalewamy 1,5-2 litrami wrzątku, wkładamy mięso, pomidory oraz pietruszkę. Gotujemy na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wyjmujemy mięso, oddzielone od kości ponownie wkładamy do garnka. Dodajemy przyprawy i ewentualnie sok z cytryny. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.