Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku po raz pierwszy mogę cieszyć się skarbami natury z własnego ogródka. Bez konserwantów sztucznych nawozów. Wszystko to co najcenniejsze z natury.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1424
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1424
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Składniki
Botwinkę dokładnie myjemy i osuszamy. Buraczki kroimy w drobną kostkę, liście botwinki wraz z łodygami siekamy drobno. Do wywaru wrzucamy pokrojone buraki, pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i seler. Gotujemy do miękkości. Następnie wrzucamy liść laurowy, majeranek i kostkę bulionową. Gdy wszystko chwilkę się pogotuje wrzucamy posiekane liście botwinki wraz z łodygami. Po ok 20 min doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem oraz ocet ( ilość w zależności od upodobań). Na koniec dodajemy śmietanę ja osobiście używam 12%. Zagotować i gotowe.