Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blyskawiczny w wykonaniu, przepyszny!! Danie gotowe w 15 minut. Doo tego gwarantuje, ze bedziecie zachwyceni :-)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Na smalcu smazymy po 3-4 minutki (pod pokrywa) z kazdej strony plastry wedzonki (bez przypraw, gdyz sa juz slone). Odstawiamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy. W osobnym garnku gotujemy nasz zurek wg przepisu na opakowaniu, dodajac dodatkowo majeranek, suszona pietruszke i grzybki. Po zagotowaniu, dodajemy usmazone mieso i gotujemy jeszcze pare minut. Opcjonalnie przygotowujemy ziemniaczki puree, lub tluczone ziemniaczki. Ja uzywam gotowych polproduktow dosc czesto i przygotowuje ziemniaczki puree. N talerz kladziemy po lyzce ziemniaczkow, przekrojone na pol jajko, lejemy zurek, nastepnie juz na talerzu doprawiamy solidnie Maggi i peprzem. Dajemy kleks slodkiej smietanki. Mozna dodatkowo posypac natka pietruszki. Gotowe i smacznego!! Oj dobre to bylo, dobre.