Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biała zupa z kurczakiem i groszkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Zrób zasmażkę: roztop masło. Wymieszaj z mąką i smaż przez ok. 1 minutę, mieszając. Odstaw.
Mięso umyj, pokrój w kostkę. Obrane szparagi i marchewki opłucz i pokrój w plasterki. Wrzuć wszystko do garnka, dodaj groszek, zalej wodą i gotuj przez 5 minut. Wlej połowę zupy do zasmażki, wymieszaj i przelej z powrotem do garnka, gotuj 5 minut. Dopraw. Nalej do talerzy, dodaj po łyżce śmietany. Posyp pieprzem i szczypiorem.
Rada: Gorącą zupę mieszaj z zimną zasmażką lub na odwrót, wtedy nie zrobią się grudki.Źródło: Olivia