Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
barszcz na buraczkach to coś co lubię najbardziej
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Buraki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebule obrać, pokroić na małe kawałki, wrzucić do buraków, wsypać przyprawy. Wlać ok 3 litry wody i gotować ,aż buraki będą miękkie. Barszcz przyprawić wedle uznania. Mąkę wysypać na stolnicę, dolewać do niej gorącą wodę i zagniatać. Dodać żółtko, sól, olej i zagniatać. Ciasto przykryć i odstawić na chwile w ciepłe miejsce. Ciasto rozwałkować i wycinać kółka. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, dodać przyprawy. Farsz kłaść na kółka i lepić uszka. Uszka gotować w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia na wierzch.