Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas świąt Bożego Narodzenia to dla wielu z nas czas magiczny, pełen rodzinnych spotkań, zapachu choinki i wigilijnych potraw. Jedną i może najważniejszą z nich jest barszcz czerwony z dodatkiem suszonych grzybów i śliwek, gorące, aromatyczne danie. Podany z uszkami lub krokietem doskonale sprawdzi się w wigilijny wieczór.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 197
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 228
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 94
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2166
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 197
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 228
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 94
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2166
Składniki
Pokrojoną w duże kawałki marchew, pietruszkę, kawałek pora, selera, cebulę oraz jabłka ze skórką wkładamy razem ze śliwkami, grzybami, czosnkiem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem do garnka. Całość zalewamy dwoma litrami wody i gotujemy około 40 minut na małym ogniu.
Obrane buraki kroimy w plastry i dodajemy do gotującego się wywaru, wlewamy sok z cytryny i wszystko gotujemy jeszcze około 20- 30 minut, pod koniec gotowania barszcz doprawiamy solą i jeszcze chwilę gotujemy. Ugotowany barszcz przecedzamy.