Barszcz ukraiński w naszej, nietypowej wersji

Barszcz ukraiński w naszej, nietypowej wersji
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Lubimy łączyć kuchnie świata, jednak bardziej zależy nam na nie marnowaniu jedzenia. To podstawa racjonalnego gotowania.

Składniki

  • 250 g mielonej cielęciny
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler korzeniowy
  • 500 g ziemniaków
  • 2 kapusty pak choi
  • 1 puszka żółtych pomidorów
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 50 ml koncentratu barszczu Vitapol
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • 150 g fasolki sojowej wraz z zalewą
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso smażymy w „suchym” garnku, szpatułką rozdrabniając je.
    Włoszczyznę obieramy, dodajemy do mięsa razem z liśćmi i zielem angielskim.
    Zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 20 min. Warzywa wyciągamy, marchew kroimy na plastry, seler w kostkę.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min., po czym wrzucamy marchew i seler, pokrojone pomidory wraz z zalewą, koncentrat barszczu, gałkę muszkatołową, fasolę z zalewą, posiekaną kapustę. Całość gotujemy kolejny kwadrans, do smaku doprawiając ketchupem, solą oraz pieprzem.

Komentarze do przepisu (3)

kulinarnagosia 19 listopada 2019
No, takiej wersji tego barszczu jeszcze nie miałam okazji skosztować :)
GREGORHSPEED 19 listopada 2019
Gorąco polecam ;)
Obserwator 20 listopada 2019
Barszcz ukraiński to w każdej postaci zjem. Pyszny był.
Składniki
  • 250 g mielonej cielęciny
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler korzeniowy
  • 500 g ziemniaków
  • 2 kapusty pak choi
  • 1 puszka żółtych pomidorów
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 50 ml koncentratu barszczu Vitapol
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • 150 g fasolki sojowej wraz z zalewą
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól, pieprz
Składniki