Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: suri
pracochłonna ale smaczna

Składniki

Przygotowanie

  1. Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć na noc i następnego dnia ugotować.Grzybki też namoczyć i ugotować ,następnie pokroić.

  2. Buraki umyć,ugotować w skórce,obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,kapustę poszatkować.Warzywa i ziemniaki obrać ,jarzynę zetrzeć na tarce jarzynowej a ziemniaki pokroić w kostkę i wszystko razem ugotować razem z kapustą i przyprawami w wywarze z mięsa do miękkości

  3. Połączyć wszystkie składniki,dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie kwasek,jeszcze chwilkę pogotować,dodać śmietanę i koperek(jej gęstość możemy regulować rosołem)

  4. Przepraszam za fatalne zdjęcie

Komentarze do przepisu (1)

ximona 03 czerwca 2010
Barszcz ukraiński jest moją ulubioną zupą,bardzo często gości na moim stole.Polecam gorąco do jej... Czytaj całość »
Barszcz ukraiński jest moją ulubioną zupą,bardzo często gości na moim stole.Polecam gorąco do jej wypróbowania i rozkoszowania sie jej smakiem:)))
Składniki
Składniki