Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
dużo warzyw,zdrowy

Składniki

Przygotowanie

  1. fasole namoczyć najlepiej poprzedniego dnia i ugotować

  2. buraki obrać i pokroić w słomkę,gotowac

  3. dodać marchew,cebulę ,pomidory,por,seler,pietruszke (korzeń)-gotowac

  4. kapustę pokroic (dość grubo) dodac do garnka ,wrzucic przyprawy i posiekany czosnek

  5. kiedy warzywa sa lekko twarde dodac fasolę,chwile pogotowac ,doprawić śmietaną 18 %, maggi.Posypac natka pietruszki.

  6. Lubie jak w barszczu jest duzo warzyw.Do zupy nie dodaje tłuszczu.

Komentarze do przepisu (19)

Tangerinka 02 sierpnia 2009
Mniamm:) Najbardziej lubię kuchnie Wschodu i Mediterańską, ale barszcz 'ukraiński' - dla mnie POLSKI ;-) ... Czytaj całość »
Mniamm:) Najbardziej lubię kuchnie Wschodu i Mediterańską, ale barszcz 'ukraiński' - dla mnie POLSKI ;-) -towarzyszy mi nieustannie od dzieciństwa i jest moją ukochaną potrawą :)
Jagódko:) ślicznie wygląda na zdjęciu i w Twoim wydaniu napewno świetniesmakuje :)
Pozdrawiam:)
NATIE 02 sierpnia 2009
Wlasnie dzisiaj zrobilam :) z botwina, bez fasoli i z jogurtem zamiast smietany.. light :) mmmmmm pycha!!!
Jagoda50 02 sierpnia 2009
Ten barszcz to chyba tylko z nazwy ukraiński i tez bardzo lubię.Pozdrawiam serdecznie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki