Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty od warzyw barszcz po ukraińsku obowiązkowo z keksem kwaśnej śmietany. Najlepiej ugotować cały gar bo najlepszy jest 1-2 dni po ugotowaniu
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Pora pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę, selera i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę posiekać. W garnku o grubym dnie rozgrzać masło i oliwę, dodać warzywa i podsmażyć mieszając ok 10 minut. Dodać ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Zalać wodą (wody musi być ok 4-5 cm powyżej warzyw) gotować 15 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę - dodać do zupy i gotować kolejne 15 minut. Fasolę odsączyć i dodać do zupy wraz z przecierem pomidorowym i plasterkami cytryny (jak zupa będzie za gęsta dodać jeszcze trochę wody), gotować 5 minut, dodać posiekany drobno ząbek, gotować 1 minutę. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny w razie potrzeby. Dodać posiekany koperek Śmietanę albo wmieszać do zupy ( przed wlaniem do zupy zmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy) albo dodawać na talerzach