Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas na barszcz kiszę dość często, głównie w celach wzmocnienia odporności, ale taki zakwas jest idealny do przygotowania pysznego barszczu do uszek czy krokietów. We wcześniejszym wpisie podałam przepis na zakwas, teraz czas na barszczyk. Bazą tego barszczu jest wywar warzywno grzybowy, oczywiście można przygotować wywar mięsny.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 487
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 79
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 487
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 79
Składniki
Grzyby zalać wodą i zostawić na całą noc. Buraki obrać, umyć i zatrzeć na tarce. Dodać obraną włoszczyznę, grzyby wraz z wodą, w której się moczyły, liście laurowe ziarenka pieprzu, ziarenka ziela angielskiego, ząbki czosnku. Całość zalać wodą, tak aby było jej ponad poziom warzyw. Garnek stawiamy na małym gazie i powoli gotujemy do miękkości warzyw. Gotowy wywar odcedzamy, dodajemy zakwas (proporcje wywaru i zakwasu należy dobrać według własnych upodobań). Całość podgrzewamy, ale nie zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru, octu i majerankiem. Gotowy barszcz podajemy z ulubionymi dodatkami.