BARSZCZ CZERWONY

BARSZCZ CZERWONY
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Po prostu pyszny, zarówno zabielany z ziemniaczkami, jak i czysty do krokietów, pierogów, czy z uszkami.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso (kości) umyc, poporcjowac, ugotowac w osolonej wodzie. Zebrac pianę, która się utworzy. Dodac cebulę, marchew, pietruszkę w całości. Wsypac przyprawy, gotowac. Umyte i obrane buraki zetrzec na grubej tarce, dodac do wywaru. Doprawic octem i cukrem. Zagotowac.

  2. Zabielic śmietaną. Podawac oddzielnie z ziemniaczkami okraszonymi smażoną cebulką lub razem z rozgniecionymi ziemniakami. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

mamakacperka4 25 lipca 2009
Lubię ze śmietanką, jem go z jajkiem i ......... ziemniakami, jadł ktoś tak...... ?
Składniki
Składniki