Barszcz czerwony

Barszcz czerwony
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jaolowiecki
Danie w 10 min.

Składniki

  • buraki w sloiku, sloik maly
  • rosolowe kostki, 2 szt.
  • blyskawiczny barszcz w torebce, 1 szt...

Przygotowanie

  1. Buraki scieram na tarce , zalewam 1,5 litra wody,dodaje kostki rosolowe i gotuje 5 min.Dodaje blyskawiczny barszcz w torebce i 2 lyzki smietany.Gotuje 5 min.Doprawiam suszonym majerankiem roztartym z sabkiem czosnku Gotowe..Barszcz podaje z gotowymi pierozkami z miesem albo z kapusta i grzybami.

Komentarze do przepisu (3)

hannie 03 stycznia 2009
Fajna szybka zupa,moim dzieciom bardzo smakowalo
ewisienka22 18 marca 2013
Podajesz dzieciom zupy z torebki? Trochę odpowiedzialności. To, że Ty chcesz się truć nie znaczy, że możesz... Czytaj całość »
Podajesz dzieciom zupy z torebki? Trochę odpowiedzialności. To, że Ty chcesz się truć nie znaczy, że możesz karmić swoje dzieci takimi świństwami. One nie należą do Ciebie. Masz im zapewnić dobre, zdrowe życie. Jak nie umiesz gotować to się naucz, to nie jest trudne. Ale nie karm ich zupami z torebki. To żadne gotowanie, jak się wpakuje buraki do zupy z torebki! Żadne to też jedzenie!
dominikaorland 01 września 2013
tak wszystko z torebki to straszna chemia:(
Składniki
  • buraki w sloiku, sloik maly
  • rosolowe kostki, 2 szt.
  • blyskawiczny barszcz w torebce, 1 szt...
Składniki