Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 24
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 599
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 24
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 599
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Bulion wlewamy do garnka zagotowujemy. wsypujemy wszystkie warzywa oprócz ziemniaków i pora. Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie wrzucamy ziemniaki i pora. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. W między czasie doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec gotowania dodajemy 2 - 3 łyżki octu winnego. Śmietanę możemy dodać w zależności od upodobań, bezpośrednio do miski z porcją zupy, bądź hartując w 2 łyżkach gorącej zupy ok. 200 ml śmietany, wlewając ją następnie do garnka z zupą. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!