Barszcz biały z żurkiem

Barszcz biały z żurkiem
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sylwus446
Pyszne ;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Myjemy i gotujemy białą kiełbasę, gdy się już ugotuje wyjmujemy ja z wody, czekamy aż się ostudzi i kroimy ją na 4 części potem na plasterki.

  2. Wylewamy wcześniejszą wodę po kiełbasie nalewamy nowej, wrzucamy do garnka pokrojoną kiełbasę, liść laurowy, gałkę muszkatołwą.

  3. Gotujemy jajka na twardo. doprawiamy ,,zupę'''''''' pieprzem, kostką drobiową można także wegetą.

  4. Gdy zacznie się gotować dodajemy barszcz i żurek wcześniej rozrobiony z wodą, śmietanę i 2-3 łyżki chrzanu wedle smaku. Dosypujemy również majeranku czekamy aż się ponownie zagotuje i wlewamy na talerze :) po czym kroimy jajeczko :)

  5. Smacznego ☺☺

Komentarze do przepisu (1)

vaya11 17 marca 2011
tak tak pyacha ja też tak jadam tylko dodaję barszcz biały w proszku a żur juz z butelki - rewelacja !!!!
Składniki
Składniki