Barszcz biały na wędzonce

Barszcz biały na wędzonce
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ciacho50
Tradycyjne danie w czasie świat wielkanocnych w moim domu.

Składniki

  • 2 litry wywaru z wędzonki
  • 2 duże marchwie, 1 duża pietruszka
  • kawałek korzenia selera, 1 cebula, 2 duże ząbki czosnku
  • biała kiełbasa 6 sztuk
  • Kilka jaj ugotowanych na twardo
  • majeranek 1 łyżka
  • sól do smaku, pieprz 1 łyżeczka
  • śmietana
  • 500 ml. barszczu z butelki
  • 5 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe

Przygotowanie

  1. Po długim czasie postu serwuję taki barszcz, nie należy on do dietetycznych, jest bardzo tłusty, ale też dobry :)

    Do wywaru używamy wędzonych np; żeberek, boczku, szynki...

    Wywar gotujemy z jarzynami i przyprawami. Pod koniec wgniatamy czosnek. Dodajemy kiełbaski. Zabielamy Śmietaną. Podajemy z jajami.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 10 kwietnia 2017
Pyszny Ci Gosiu wyszedł,uwielbiam:)
ciacho50 10 kwietnia 2017
Dzięki Danusia :)
Składniki
  • 2 litry wywaru z wędzonki
  • 2 duże marchwie, 1 duża pietruszka
  • kawałek korzenia selera, 1 cebula, 2 duże ząbki czosnku
  • biała kiełbasa 6 sztuk
  • Kilka jaj ugotowanych na twardo
  • majeranek 1 łyżka
  • sól do smaku, pieprz 1 łyżeczka
  • śmietana
  • 500 ml. barszczu z butelki
  • 5 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe
Składniki