Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magiczna zupka Balbal dodaje siły, wigoru i zdrowia Pozytywnie wpływa na żołądek , nerwy i rozgrzewa Skład tej zupki to bulwa pochrzynu skrzydlatego (Kand) , Garść strąków Okry, Garść owoców Tindora (Coccinia grandis) 1 Marchew, 2 ząbki czosnku, Łyżeczka mielonego Kardamonu, 1 łyżeczka Pieprzu Cayenne, Woda, Kilka kropel sosu Worcester , Kilka liści drzewa Curry A wszystko podane z FAR FAR (Far far to taki rodzaj jakby rodzaj prażynek zrobionych z mąki Sago, tapioki i ziemniaków ).. Aranżacja dania jest inspirowana tajemniczymi posągami na granicy stepów Euarazji zwanymi BALBAL . .. Posągi mają kilka tysięcy lat i legenda mówi, że uosabiają przodków. (Zresztą sama nazwa Balbal w językach tureckich oznacza - Przodka) Przypuszcza się , że posągi stawiali między plemiona Scytów ale też plemiona Sarmackie i ludy Słowiańskie potem
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 816
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 816
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Składniki
Na rozgrzanym oleju prażymy czosnek, potem dolewamy wody i wsypujemy pozostałe krojone warzywa (Pochrzyn, Okra, Marchew i Tindori) . Doprawiamy, listkami drzewa Curry mielonym kardamonem, solą , pieprzem Cayenne i gotujemy do miękkości.
W międzyczasie na rozgrzany olej wrzucamy na kilka sekund prażynki Far Far , wyciąamy gdy napuchną (dosłownie kilka sekund) , Podajemy je na talerzu zupy.