Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Azjatycka zupa bez gotowania"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
4 porcje • : 20 min • marynowanie: 130 min • 319 kcal/porcja • 7 zł/porcja
Przygotuj duży garnek (lub cztery słoiki po 750 ml). Ułóż w nim warstwami, dociskając: mięso, makaron, pieczarki, marchewkę, dymki, imbir. Na wierzchu umieść kostki rosołowe i miso. Przykryj, wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
Wyjmij garnek z lodówki, zalej wrzątkiem, szybko zamieszaj i ponownie przykryj. Odstaw na 10 minut.
Podawaj z sosem sojowym i sokiem z limonki.Źródło: Olivia