Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Najpierw wlewamy do dużego garnka wodę,stawiamy na gaz. Dodajemy 2 kostki rosołowe, opakowanie przyprawy chińskiej ,trzemy na tarce najdrobniejszej świeży imbir, solimy i pieprzymy do smaku, wsypujemy suszony imbir oraz chilli, dolewamy sosu sojowego i doprowadzamy do wrzenia.
Następnie kroimy pierś kurczaka na małe kawałeczki, wrzucamy do gotującego się wywaru. Grzyby mun zalewamy w osobnym naczyniu gorącym wywarem i odstawiamy na 15 min. Dodajemy do wywaru pędy bambusa i kukurydzę.
Po 15 minutach dodajemy grzyby mun pokrojone w paski, następnie dodajemy 2 opakowania mrożonych warzyw w paski. Gotujemy krótko,aby warzywa się nie rozpadły i były al''dente. Dodajemy trochę cukru, wciskamy sok z limonki albo cytryny.
Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i ewentualnie doprawiamy. Zupa powinna być ostra :)