Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Azjatycka zupa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2120
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2120
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 967
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Mięso umyj, pokrój w cienkie plasterki. Z pora zdejmij wierzchnie liście, posiekaj go w kostkę. Świeży imbir zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj (powinno go być ok. 1 łyżki). Ostrą papryczkę umyj, osusz i pokrój w talarki.
W garnku na rozgrzany olej włóż mięso, pokrojony por oraz imbir. Smaż mieszając ok. 2 minuty. Wlej podgrzany bulion, dodaj mieszankę warzyw chińskich oraz sos rybny.
Gdy całość zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 10 min, aż wołowina będzie miękka. Na koniec dodaj sok z limonki. Dopraw do smaku solą.
Makaron przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Rozłóż na talerze, zalej zupą. Każdą porcję posyp szczypiorem, kolendrą, kiełkami i ostrą papryką.