Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający dodający energii i bardzo smaczny. Z dodatkiem ugotowanego makaronu smakuje wybornie.
garnek, sitko ,
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3101
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 230
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3101
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 230
Składniki
Skrzydełek oczyścić, umyć. Włożyć do garnka i zalać wodą(zimną). Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia, wyjąć zebraną szumowinę. Dodać obraną, opłukaną włoszczyznę, posolić. Cebulę obrać ,podrumienić nad ogniem, a następnie wrzucić do rosołu. Dołożyć kostkę rosołową. Gotować do miękkości skrzydełek i włoszczyzny. Rosół przecedzić przez sitko do drugiego garnka. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dodać posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę pogotować i zdjąć z ognia. Podawać z ugotowanym makaronem.
Pyszny rosołek gotowy do podania.