Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczna zupa z soczewicą i papryką"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 391
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14765
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 391
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14765
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i drobno pokrój. Oczyść paprykę i por. Paprykę pokrój w paseczki, a por w plastry. Soczewicę opłucz pod bieżącą wodą i odcedź. W rondelku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem. Dodaj soczewicę i wszystko razem podsmaż.
Następnie wlej bulion, wrzuć liście laurowe i tymianek. Całość gotuj na wolnym ogniu. Po około 10 minutach dodaj paprykę. Gotuj, aż soczewica zupełnie zmięknie. Następnie dodaj por, dopraw zupę do smaku solą i pieprzem.Źródło: Na żywo