Aromatyczna zupa-krem z cukinii

Aromatyczna zupa-krem z cukinii
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mole3
Lekka zupa z cukinii, pachnąca muszkatelem. :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Cukinię obrać, usunąć nasionka, pokroić w kostkę. Cebulę również w kostkę.

  2. Na oliwie podsmażyć chwilkę cebulę (nie rumienić), dodać cukinię, posmażyć ok. 15 minut. Dolać szklankę wody. Udusić warzywa do miękkości - trwa to bardzo krótko, cukinia szybko się rozpada.

  3. Zmiksować warzywa, dodać serki topione, przyprawy, kostki i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia się serków. Doprawić do smaku.

  4. Na zdjęciu zupa podana z grzankami i posypana suszoną bazylią. Smacznego! :)

Składniki
Składniki