Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z cukinii, pachnąca muszkatelem. :)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32698
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 270
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32698
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 270
Składniki
Cukinię obrać, usunąć nasionka, pokroić w kostkę. Cebulę również w kostkę.
Na oliwie podsmażyć chwilkę cebulę (nie rumienić), dodać cukinię, posmażyć ok. 15 minut. Dolać szklankę wody. Udusić warzywa do miękkości - trwa to bardzo krótko, cukinia szybko się rozpada.
Zmiksować warzywa, dodać serki topione, przyprawy, kostki i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia się serków. Doprawić do smaku.
Na zdjęciu zupa podana z grzankami i posypana suszoną bazylią. Smacznego! :)